Antonio Mattei maakt heerlijke cantuccini, de dubbelgebakken amandelkoekjes uit Toscane. Dat doet het familiebedrijf al sinds 1853 en geloof me, die gasten weten wat ze doen. De biscotti (de andere naam voor cantuccini) zijn niet te hard maar zeker niet te zacht. Gewoon, precies goed!
Niet dat het supermoeilijk is: bloem, suiker, eieren, boter, de rasp van een citroen, een beetje bakgist en natuurlijk amandelen worden tot een soort worst gerold en in een oven gebakken. Meteen daarna wordt deze in diagonale plakjes gesneden en nogmaals gebakken. Vandaar ook de naam biscotti: twee keer gebakken. Eenvoud troef maar toch, en dit geef ik niet graag toe, die van Antonio Mattei smaken beter dan die van mij…
De reden? Naast veel meer ervaring en vakmanschap? De blauwe zak van Mattei met de sierlijke gouden krulletters! Prachtig. En dan dat blauwgroene koord dat kruislings om deze haast adellijke verpakking is gebonden. Een zak Mattei openmaken is betoverend, een feestje en bijna zonde om te doen. Maar ja: het moet om bij de koekjes te komen. Dat doe je dus met aandacht. Langzaam... genietend...
Degene die daar bij was, koestert dat prachtige moment. De rest proeft alleen heerlijke cantuccini en dompelt deze gedachteloos in een glas Vin Santo.
Links:
http://www.biscottimatteideseo.it/prodotti/linea-prodotti-mattei
De koekjes zijn gelukkig ook online te koop: http://www.hethanzehuis.nl/mattei.htm
2 opmerkingen:
Goeie tip (en wat een heerlijke verslaving...)
Pascal
oeh die ga ik bestellen...
Een reactie posten