Brood is voor heel veel culturen één van de basiselementen
van de voeding en dat is ook in Nederland zo. Volgens mij is Nederland bekend
om z’n uitgebreid aanbod aan beleg op dat brood en welk land heeft ooit een minister-president
gehad die als favoriete lunch een broodje
ouwe kaas met een glas melk noemde? Ik kan ook erg genieten van brood, maar
soms gaat het wat minder hard dan je vooraf dacht en voor je het weet zit je
dan ook met een stapeltje sneetjes, ja, oudbakken brood. Moet je dat dan, net
zoals die supermarkt, zo maar weggooien?
Gelukkig zijn er volksstammen voor ons geweest
die met die restjes zaten. En die er niet over peinsden om dit weg te kieperen.
Hoeveel broodsoepen bestaan er wel niet? Waarom denk je dat de Italianen crostini en bruschette hebben bedacht? Dacht je dat de Fransen voor de lol met
croutons op de proppen kwamen? Allemaal ontstaan om de oude stukjes brood weer
om te zetten in iets smakelijks! Met gepaste trots bijgaand dan ook het recept
van de Hollandse broodrecycle: wentelteefjes.
Het recept
Links:
http://www.fao.org/news/story/en/item/74192/icode/
http://www.wefeedtheworld.nl/
2 opmerkingen:
Moet het met oud brood? Heb er juist nu wel zin in!
Het "mag" ook met vers brood, Frijs, doe maar lekker stout!
Een reactie posten